קשר בין חוסר בקריטינין לעודף פעילות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/06/2001 | 15:44 | מאת: יואב

אני מדריכת ספינינג (12 שעות הדרכה בממוצע בשבוע). עקב תחושת חולשה מתמשכת ביצעתי בדיקות דם והתוצאה - חוסר בולט בקריטינין בדם (0.6) כשהטווח הנורמלי הוא בין 0.8 ל- 1.2. בבדיקה באינטרנט הוברר לי שייתכן קשר בין חוסר בקריטינין לבין ירידה בכושר החיסוני. שאלתי: האם המצב הזה הוא אופייני לאנשים העוסקים בכושר גופני, האם יש קשר בין פעילותי כמאמנת לבין חוסר בקריטינין, האם מומלץ לקחת קריטינין כתוסף מזון כדי לאזן את רמת הדם, האם ישנה המלצה כלשהי אחרת. הערה: לפני כחודש, כנראה בעקבות ירידה בכושר החיסוני קיבלתי הרפס, אולם כעת הוא עבר, למעט מספר נפיחויות בחלק הפנימי של הפה.

26/06/2001 | 21:00 | מאת: אדי מלמד

יואב (אחלה שם לאישה) קריאטינין הינו תוצר פירוק של הקריאטין פוספט ה - CP הידוע, שהוא חומר עתיר אנרגיה המצוי בשריר. בהחלט ישנו קשר ישיר בין כושר גופני ברמות גבוהות לרגישות ונפילת מערכת החיסון בגופנו, ככל שאנו עולים ברמת כושרנו - כן אנו רגישים יותר למחלות ולקריסת מערכת החיסון. כלל זה הינו ידוע במערכת הספורט ההישגי וישנם מחקרים מאוד מעניינים בנושא. פעולות : 1. לקיחת תוספים והרגלים הכרחיים : א. מולטי ויטמין מינרל - 1 כדור ליום. ב. לקיחת אנטי אוקסידנט - 1 כדור ביום. ג. אורח תזונתי נכון בכלל וארוחת פחמימות לפני אימון בפרט. ד. לא לקרוע את עצמך יותר מדיי, מפני שאני בטוח שאת מבצעת יחידות אימון נוספות. דווחי לי מה קורה בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה