תכנית הכושר שלי - הצעות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/02/2001 | 11:41 | מאת: שין

ראשית: עברתי על רשימת התגובות של אדי וממש התרשמתי, תמיד תשובות מפורטות ובהירות. אני גבר בן 43 וכבר שנתיים מנוי במכון כושר. אני הולך שלוש פעמים בשבוע. מתחיל 10 דקות על מכשיר אירובי (סקי) אחר כך ארבעה סטים של כפיפות בטן (עם מכשיר) לאחר מכן למשקולות בין ארבעה לחמישה מכשירים כל פעם בסטים של שלוש כפול 12. בדרך כלל אני פעם בשבוע חזרה על אותו מכשיר, כעיקרון כל יום קבוצת שרירים אחרת. לאחר מכן אני הולך על הליכון חצי שעה מתחיל במהירות של 6.7 וכל שש דקות מעלה עד 7.1 ובסוף חמש דקות אני רץ על 10. מעניין הוא שהריצה מאד קשה לי אבל זה נותן לי את ההרגשה שאני משקיע. המטרה שלי היא לשמור על מצב כושר טוב לא להפוך לשוורצנגר ולא לבזבז יותר מדי זמן על כושר. גם כך אני חש שזה גוזל זמן רב אבל אני מתמיד. עוד משהו: במשקולות כבר הגעתי פחות או יותר למשקלים קבועים לפעמים אני מעלה אם אני חש שזה נהיה קל מדי אבל נדמה לי שהגעתי למצב קבוע. אני נשמע לעצמי טרחני מדי. אודה לך אדי אם תמליץ לי על שינויים אם יש צורך. בתודה מראש, שין.

03/03/2001 | 10:43 | מאת: אדי מלמד

שין שלום, ראשית ברמה האירובית, החלק הראשון של 10 דקות נועד לחימום עד כדי הזעה ולאחר מכן ( בין 12-20 דקות) מתחיל עיקרון שריפת שומן, לכן עצתי הראשונה היא לא להפסיק לאחר 10 דקות ולהמשיך במכשירים ולאחר מכן שוב אירובי, הכוונה טובה ולא התוצאה שאתה יכול להשיג (40 דקות סה"כ). שנית, רצוי לבצע תרגול על כל קבוצת שריר - בכל מכשיר נתון, יש לבצע אם הינך מתאמן 3 פעמים בשבוע בימי א', ג', ה' לדוגמא, אזי בימי א', ה' לבצע את אותו אימון, ו - ג' וים א' לאחר מכן אותו דבר , כך שב- 8 ימים הינך מבצע את מיטב הפעילות שלישית יש לגרות את שריריך ורמת אימונייך מפעם לפעם, כלומר 1. לעלות ל - 4 סטים של 12 חזרות. 2. לבצע 4 סטים של 12,10,8,6 חזרות ,וכל סט להעלות משקל במכשיר כלשהו- ואנו יורדים במספר החזרות. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה