ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/12/2000 | 21:35 | מאת: מיה

שלום רב. שמי מיה אני בת 22, אני מתאמנת מזה זמן רב(5 שנים, באינטנסביות בשנתיים האחרונות). אני כל יום עושה אירובי וחיטוב, חדר כושר(לא משקולות, שריפת קלוריות), אין לי בעיה לעשות שעה אירובי מדרגה, שעה על קרוס-טריינר, אך לרוץ אני לא מסוגלת השאלה שלי היא למה?זה מעצבן אותי כי לעשות שעה אירובי צריך כושר גופני ואני מאמינה שיש לי ולרוץ אחרי 5 דקות ממש קשה לי. תודה מיה

07/12/2000 | 11:26 | מאת: אדי מלמד

מיה שלום, יש לי בשבילך שתי תשובות לנושא 1. מבחינה אנטומית פיזיולוגית עסקת במשך הרבה זמן בפעילות אינטנסיבית של התעמלויות שונות שבהם ריכוזי חומצות החלב, שינויים במבנה ותוכן הריצה, קפיצות סייד סטפ, וכד, גרמו לך להתרגל לקצב עבודה מסויים ולהרגיל את גופך לעבודה מגוונת ולא מקובעת, המוזר הוא בשאלתך שאת יכולה לבצע את עבודת הקרוס טריינר כשעה שלמה וזאת למרות מה שציינתי, השאלה היא , האם בזמן ריצה את מרגישה כבדות במפרקים או בשרירים או בתנועה , כאב אחר או כאב לא מוסבר ואז נכנסת חשיבה ועבודה על יציבות וקבלת ידע איך צריך לרוץ ובאיזה קצב בנייה. 2. ייתכן שעקב הזמן שעבר וקיבעון מחשבתי וגופי בסוג מסויים של פעילות מגוונת , עבודה בקבוצות ועם הדרכה מתאימה הקובעת את קצב עבודתך, קשה לך ולגופך בתת הכרתך לקבל את סוג עבודה זו., 2 השערות אלו הינן בגדר השערות בלבד. לסיכום : "בעייתך" כביכול איננה בעיה פיזיולוגית אנטומית ואין לך כלל וכלל ממה לחשוש, המשיכי בעיסוקך, כל הכבוד על התמדתך

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה