השגת כוח באימוני משקולות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/06/2020 | 21:58 | מאת: דוד

בס״ד למומחה ערב טוב. אני מתאמן חובב, ומעוניין להתחיל לשלב משקולות חופשיות... הבנתי מפה ומשם שהשריר מגיב שונה כתלות במספר החזרות ובמשקל. זה כשלעצמו היה ברור לי תמיד, אבל שמעתי שיש ממש טווח שניתן ״לשחק״ איתו כדי להביא לתוצאות רצויות - עלייה בכוח, היפרטרופיה, סיבולת, מושגים כמו ״RM2,1,8״... אני עצמי מעוניין בהשגת כוח רב ככול שאוכל, השאר פחות מעניין אותי (את הסיבולת משיג מאימוני משקל גוף...) האם תוכל לעזור לי מעט בנושא? בתודה מראש, דוד

דוד שלום חשוב להבין שאימון נגזר ממטרה ואכן כפי שציינת טווח החזרות / סטים משפיע מעט בצורה שונה. בעבר אימוני הכוח קוטלגו ל 3 מטרות: 1. שיפור כוח מרבי - טווח חזרות עד כשל בין 1 חזרה ל 7 2. העלאת מסת שריר - טווח חזרות בין 8 ל 15 3. שיפור סבולת - מ 15 ומעלה כיום כבר יודעים שגם בטווח חזרות גבוה ( נניח 30 חזרות) ניתן להעלות מסה כל עוד מגיעים לכשל. ברור שיהיו אפיונים שונים בין אימון במשקל נמוך וטווח חזרות גבוה לבין משקל גבוה וטווח חזרות נמוך . בשלב זה ממליץ לך להתמקד פחות במשקל ויותר בתרגילים וביצועם. ממליץ להתייעץ עם מאמן כושר באזור מגוריך בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה