חיטוב ולא ניפוח שירירים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/05/2020 | 11:06 | מאת: אולגה

שלום רב, אני מתאמנת מזה מספר שנים בחדר כושר/ חוגים בין 3-4 פעמים בשבוע. עיקר המטרה שלי זה לחטב את הגוף ולשמור על המשקל. ניסיתי כל מני סוגי תוכניות למשל יותר חוגים אירובי במקל נמוך ופחות משקלים כבדים בחדר כושר ותקופה שעשיתי להפך. כשאר הייתי מתאמנת הרבה בחדר כושר מקלים יחסית כבדים עבורי (12 ק"ג) סקווט התוצאה הייתה הרגליים שלי היו מתנפחות בצורה מאוד דרסטית. השאלה שלי איך אני נמנעת מלגיע למצב שהרגליים שלי מתנפחות אלא יותר טיפה למצק אותם ולעבוד יותר על הישבן? האם לעבוד במשקלים נמוכים יותר? יותר חזרות? יותר חוגים במשקלים ממש נמוכים? אודה להכוונה כי מאמני כושר בעיקר אומרים לי שנשים לא יכולות להגיע למצב של ניפוח שרירים ואצלי זה גורם לתופעה ההפוכה. תודה מראש

אולגה שלום, בכדי לחטב חשוב להקפיד על גרעון קלורי כלומר תזונה. ללא תכנית תזונה מתאימה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לחטב. לגבי אימונים אני ממליץ להישאר דווקא במשקלים גבוהים , אבל להפחית את תדירות אימוני הכוח. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה