מה היא דרגת הקושי? נמוכה או בינונית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

28/09/2019 | 23:14 | מאת: מורן

אני מתאמנת באימונים בבית (לאנגים, סקוטים, גומיות התנגדות, ברפיז , כפיפות בטן וכדומה) 3 פעמים במשך 30 דקות- על פי השעון ספורט אני שורפת 200 קלוריות. אני רצה פעם בשבוע-3-5 קילומטר במהירות של 7 קמש ופעם אחת של הליכה של שעה. (במהלך היום בממוצע אני הולכת 5000 צעדים- בימי ההליכה/ריצה יותר, בימי האימוני בית פחות) לפי השעון ספורט - באימוני בית אני 140 דופק בריצה-165 דופק והליכה -120 דופק הייתי רוצה לדעת האם מדובר באימונים בעצימות נמוכה או בינונית? אני רוצה לדעת על מנת להתאים את הקלוריות, ולא בטוחה מה ההגדרה לנמוכה ומה לבינונית. אודה לתשובה, תודה

מורן שלום. חשוב להבין שכאשר בונים תכנית אימון יש להגדיר מטרות. לא ציינת מהי מטרתך. לשאלתך: לגבי הכוח (לנגים גומיות...), בכדי שאימון כוח יהיה עצים חשוב להגיע לאזור הכשל , לכן נראה לי שעצימות אימוני הכוח שלך הם בינוניים ומטה. לגבי האירובי ( ריצה / הליכה) לא ציינת את גילך, כך שקשה לענות על כך. בכללי לא תוכלי לדעת על פי עצימות אימונייך את הכמות הקלורית, לכן הפתרון הוא בדיקה שותפת, אם עלית במשקל את בעודף קלורי ואם ירדת את בגרעון. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה