הליכה מהירה - מה תרומתה?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/08/2019 | 12:00 | מאת: עדי

הבנתי מתשובתך שההליכה לא מחטבת/מעצבת, אבל מה כן היא עושה? (לא מבחינה בריאותית) רק שורפת קלוריות? אני למעלה מ 40 יום שומרת על תזונה (לא אוכלת אחרי 7 בערב) משלבת חוץ מההליכה עוד רבע שעה של תרגילי בטן, ישבן וירכיים, המשקל יורד לאט... החלטתי לשים יותר לב לתזונה כדי שהמשקל ירד אני רק מתלבטת אם יש צורך שאמשיך להתמיד ככה כל יום בהליכות (7 פעמים בשבוע) או שאם זה לא תורם כ"כ העניין של ההליכות מבחינת הדיאטה אז אולי פשוט אוריד מינון ואתחיל יותר לקצץ באוכל, עוד יותר הכוונה. מתלבטת מה לעשות כדי שהמשקל ירד מהר יותר.. התחלתי ב 60 וירדתי כולה קילו בחודש + הזה אבל בהיקפים ירדתי יותר ( 6 ס"מ במותניים, 5 בבטן ו 6 בירכיים - לדעתך זה יפה בזמן הזה? יש מצב שזה בזכות התרגילים לדעתי..)

עדי שלום, אכן בהתייחס להורדת משקל תרומת ההליכה היא בשרפת הקלוריות. לשאלתך - כפי שציינתי באם מטרתך היא הורדת משקל אכן עליך לשים דגש על תכנית התזונה. אבל!!! להליכה ( או כל פעילות אחרת) תרומה נוספת - שמירה על מסגרת הפעילות והוכח שאלו המשלבים פעילות גופנית יחד אם תכנית תזונה מצלחים לאורך זמן לשמר את משקל גופם. המלצתי לך - להמשיך בהליכות תוך הקפדה על תכנית התזונה, זה לא צריך להיות או זה / או זה אלא גם זה וגם זה. לשאלתך על קצב הירידה - קשה לענות מבלי להכיר את התכנית שאת עושה , ללא קשר חשוב להבין שמשקל אינו מראה לנו אם אנחנו רזים או שמנים, אלא אם אנחנו כבדים או קלים ולכן הורדת היקפים זה בהחלט פרמטר חשוב ונכון להתייחסות. בהצלחה אורי

27/08/2019 | 12:23 | מאת: עדי

תודה רבה אורי! הועלת מאוד כיף שיש את הפורום הזה ברכה והצלחה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה