נשימה נכונה ללא מאמץ של הצוואר עקב פגיעה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/08/2019 | 12:01 | מאת: יוסי

שלום רב שמי יוסי לאחרונה גילו לי פוליפ גדול עלמיתרי הקול , אחד האיבחונים של הסיבה לפוליפ זה עקב מאמץ יתר של הצוואר בעת הרמת משקולות , כלומר אני לא נושם נכון בעת אימון , השאלה שלי כיצד עלי לנשום מבלי לאמץ את שרירי הצוואר וכך למנוע פגיעה במיתרי הקול תודה יוסי

יוסי שלום, אומנם לא בהתמחותי אבל נשמע לי מוזר שנשימה לא נכונה ( איך יודעים שנשימתך לא נכונה) גורמת לפוליפ. ואם כבר דנים בכך אז אולי לא הנשימה גרמה לכך אלא מנח הצוואר, מנח הלסת , הלשון...אבל כפי שציינתי לא בהתמחותי. בכל מקרה בזמן הרמת משקולות הוצאת האוויר מתבצעת בעת המאמץ או במילים אחרות כאשר המשקל ( פלטות, משקולות, מוטות, גוף...) עולה . יש עוד טכניקות נשימה שלא אכנס אליהן עכשיו, בהן יש שילוב של עצירת הנשימה בתזמון מסוים ומיד לאחר מכן מוציאים האוויר . כפי שציינתי קודם הקפד על הוצאת אוויר במאמץ. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה