חזקה לריצה וכאב קל בברך

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

21/07/2019 | 15:15 | מאת: חסוי

שלום, הייתי רצה לפני הרבה שנים, כל השנים כמעט נהגתי לעשות איזה שהיא פעילות גופנית (חדר כושר\שחייה\הליכות\יוגה\ וכו') לאחרונה חזרתי לחדר כושר אחרי שהרבה זמן היתי עושה פעילות יותר מתונה (שנים אחרונות בעיקר הליכות מתונות בחוץ, קצת שחייה). התחלתי שוב לרוץ בהדרגה (הליכה מהירה עם דקה וחצי ריצה בערך , ואז שוב הליכה ושוב קצת ריצה) כמו כן, חזרתי למשקולות ותרגילים. בריצה מעט כואב לי בברך . אמרה לי המדריכה לרוץ על שיפוע קל, ולחזק שרירים ברגליים על מנת לסייע לכך. יש לך עוד המלצות? כי אני לא רוצה פציעות ספורט. יש לי אגב קשה עמוקה בכף רגל, (יש לי מדרסים מותאמים והשתדלתי להקפיד לשים אום בחדר כושר).

שלום, ממליץ להתייעץ עם פיזיוטרפיסט מנוסה , לבחון את סגנון הריצה ( עם מאמן ריצה או מישהו שמבין סגנון ריצה). לוודא שאין "קריסה" של ברכיים פנימה, להפחית את משך הריצה לדקה ואת תדירות הריצה בכ 20 % ובהדרגה ( בהנחה שהכאב עבר ) להחזיר את משך הריצה ותדירותה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה