אימון כושר עם מדרגה אירובית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/09/2018 | 10:15 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 49 אשר מעוניין לשפר סיבולת לב ריאה. אני סובל מנוירופתיה בארבעת הגפיים עקב טיפולים כימותרפיים ובשל כך, קשה וכואב לי בכפות הרגליים כשאני צריך לנעול נעליי התעמלות. שאלתי בבקשה היא,איזה אימון עם מדרגה אירובית אני יכול לעשות יחף כדי לשפר סיבולת לב ריאה? ואם נגיד שעליה וירידה במהירות מהמדרגה שגובהה 15סמ זה אימון טוב,אז כמה זמן צריך להיות כל אימון ובאיזה תדרים כדי שהוא יהיה אפקטיבי? תודה. אבי

אבי שלום, בכדי לשפר כושר אירובי יש להתייחס למספר פרמטרים החשובים הם: 1. תדירות האימונים - מומלץ כ 3 פעמים בשבוע 2. משך האימון - בין 20 ל 60 דקות 3. עצימות האימון ( נמדד בדופק) - דופק האימון משתנה כמובן בהתאם לרמת הכושר / גיל וותק אימון וכדומה. בשלב זה נסה להתמקד ב 2 הפרמטרים הראשונים. הערה - די משעמם לדרוך במקום על מדרגה ממליץ לעשות זאת מול תכנית טלוויזיה. בהצלחה אורי לכן

06/09/2018 | 12:04 | מאת: אבי

בהתייחס לפרמטר השני שרשמת....אני רוצה להעלות את הדופק לכמה שיותר כדי לחזק את שריר הלב ולשפר סיבולת לב ריאה. אז לפי הפרמטר שרשמת,האם אני צריך לעשות בין 20ד' ל-60ד' באופן רציף עד כמה שאני יכול?או פשוט לעשות סטים קצרים?

אבי שלום, לא מעלים דופק "לכמה שיותר" אלא בהדרגתיות ובהתייחס לכושרך הנוכחי. כך גם לשאר הפרמטרים. כנס ללינק המצורף תחת כותרת " חדר כושר מקוון" סבולת לב ריאה -, עיין בו ואם יהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. www.fib.co.il בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה