עבודה פיזית וחדר כושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/08/2018 | 21:47 | מאת: איתי

היי אני בן 36 בקרוב. אני עוסק בעבודה פיזית(גננות) לעיתים מסיים ימים מותש מאוד. אני באופן כמעט קבוע ועם שארית כוחותיי:-) דוחף את עצמי שלוש פעמים בשבוע לחדר כושר, לאחר יום העבודה, לעבודה עם משקולות בכוונה לעלות מסת שריר, או לפחות לשמור על הקיים. שאלתי היא, האם שילוב כזה בין עבודה פיזית די קשה, לחדר כושר עם הרמת משקולות, הוא לא יוצר עומס יתר על הגוף ועלול לעשות יותר נזק מתועלת? 36 הרי זה לא נער בן 18 או בחור בן 24, מצד שני, אני מרגיש צורך לחזק את הגוף ולהגדיל מסה. אולי מומלץ שאעשה ספורט אחר ולא משקולות

איתי שלום, אתחיל מהסוף - בהחלט , ואף מומלץ לאמן את הגוף ( גם באפיון עבודה כפי שתיארת) ובהחלט יש הגיון לבצע אימוני כוח ולהתאים למטרתך , העלאת מסה אבל!!! חשוב מאד לבנות את תכנית האימון בצורה נכונה הכוללת איזון נכון בין תזונה תואמת ומנוחות ומספיק שינה. ממליץ לשקול לבצע אימוני כוח פעמיים בשבוע כל הגוף להוריד תרגיליל זרועות ( יד אחרוית קדמית) בכדי שהאימון לא ימשך זמן רב מדי לא יותר מ 40 / 45 דקות התמקד בתרגילים מורכבים. שני אימונים בשבוע יקדמו אותך יפה וגם מאפשרים מנוחה טובה . בנוסף ממליץ להתייעץ עם תזונאי ספורט שיבנה לך תכנית תזונה וגם עם מאמן כושר שירד איתך לפרטי התכנית. שורה סופית - כפי שציינתי הבחלט אפשרי ואף מומלץ אך עשה זאת מקצועית. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה