יעוץ חוות דעת רופא מומחה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/06/2018 | 10:40 | מאת: שיאן אברהם

שלום! אני בן 72 עברתי לפני כ3 שנים ניתוח מורכב להסרת פוליפ שטוח, מחשש למחלה הידועה, בדופן המעי הגס,קיצרו לי חלק מהמעי ,ומאז עוסק אני בפעילות גופנית אינטינסיבית, רץ 3 פעמים בשבוע כ40 ק"מ,עם דופק נמוך כ50 ולחץ דם יחסית גבוה של כ140 -150, שאלתי: האם הנתונים סבירים? האם אינני מגזים בגילי? עד כדי סיכון? אגב אני מרגיש מצויין למעט אנמיה קלה ועייפות מצטברת, תודה על תשובתכם.

אברהם שלום, לא ברור משאלתך מהו לחץ הדם שלך , אני מניח שאתה מתייחס למספר הסיסטולי . בכך מקרה אם אינך מטופל בנושא זה עליך לעשות זאת. לגבי הפעילות האירובית - ריצה זו פעילות אירובית טובה אך ממליץ לשלבה אם פעילות אחרת ולא רק ריצה מהסיבה הפשוטה של הפחתת סיכון פציעות,. 3 פעמים בשבוע ממש לא מוגזם. ממליץ לחשוב על הוספת תרגילי כוח לתכנית בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה