מנסה להעלות מסת שריר ולא מצליח

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/05/2018 | 06:27 | מאת: ניב

שלום, אני בן 30 ומנסה להעלות מסת שריר. אני שוקל 55 גובה 176 (כל המשפחה שלי רזים ככה) במבנה גוף אקטמורף (הכי מאתגר לפיתוח שרירים) ועושה תרגילי התנגדות במאמץ מקסימלי (עד להגעה ל"כשל" בתרגיל) מספר סטים - שכיבות סמיכה בעיקר, לעיתים מכשירים... אני יודע שעקב שריפת הקלוריות שמתרחשת בכל ה48/72 שעות שבין האימונים - הגוף מבקש יותר אוכל ואכן אני מוצא את עצמי רעב יותר ואוכל יותר תזונה מאוד מגוונת חלבונים פחמימות אני מודע היטב לתזונה לכן אני לא מאמין שהבעיה שם. אבל אני פשוט לא מצליח להגדיל את השרירים. יש פעמים שאני רואה גדילה מסויימת אבל אז חוסר תיאבון של יום או יומיים ( למרות האימונים!) גורם לכל מה שהשגתי לרדת. האם זה אומר שהסתמכות על הגברת הרעב איננה מספיקה, ושצריך גם 'לדחוף' עוד קצת אוכל גם באופן מלאכותי מידי יום? כי לפחות לפי ההיגיון חשבתי שהגוף הרי יבין שעקב המאמץ וה"כשל" בתרגיל הוא יבקש ממני יותר אוכל מתוך מטרה שהשריר בסופו של דבר יגדל. אבל זה לא כ"כ קורה (יתכן שקורה אבל באופן מאוד מאוד איטי באופן מוגזם). אבקש חוות דעת תודה

ניב שלום, אכן בכדי להעלות מסת שריר צריך להתייחס ל 3 פרמטרים: אימוני כוח, תזונה ומנוחה. 1. אימוני כוח, חשוב לעבוד בטווח חזרות של בין 8 ל 15 ולהגיע לאזור הכשל. ממליץ להתמקד בתרגילים מורכבים ובתדירות אימון של 3 אימונים בשבוע. כדאי להתייעץ עם מאמן כושר שיבנה לך תכנית. 2. אכן מנוחה של 48 שעות לפחות ולפעמים יותר , תלוי בעצימות האימון / תחושה. גם פה להתייעץ עם המאמן וכמובן להגיב בהתאם להתקדמות. 3. תזונה - חשוב להיות בעודף קלורי בתקופה בה אתה מעלה מסה, יש להתייחס לכמות חלבון מתאימה. מתיאורך נראה שהתזונה היא הכעיה כי היא לא מסודרת , גם פה צצליץ להתייעץ עם תזונאי ספורט שיבנה לך תכנית תזונה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה