שיפור בכושר אירובי מהתחלה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/04/2018 | 12:14 | מאת: ליידי פיטנס

שלום רב, אני בת 26 ומתאמנת ב4 שנים האחרונות לסירוגין (היו תקופות שלמות שלא התאמנתי), כאשר בתקופה האחרונה התחלתי ממש להתמיד בעיקר באימוני כוח (מכשירים בחד"כ) 2-3 פעמים בשבוע ואני מצרפת לזה גם יוגה ופילאטיס. זה שיפר לי את התחושה הכללית בצורה מדהימה! אני רוצה לסגל לעצמי אורח חיים בריא וכחלק מזה זה גם נושא הכושר הגופני, התחלתי ללמוד את התחום בוינגייט מאד הייתי רוצה לשפר בנוסף לזה כושר אירובי (*ואני מדגישה במינמום זמן ומקסימום יעילות) כלומר, לסגל לעצמי תוכנית אימונים שמתאימה לאורח החיים ולהכנסת פעילויות נוספות ועבודה בהמשך כידוע, הליכה למכון כושר וכל ההתארגנות סביב זה עלולה לגזול זמן רב (נכון לעכשיו זה מתאפשר לי, אבל מכוונת לעתיד שבו יהיו לי יותר "עיסוקים") אשמח לשמוע עצות וטיפים על שילוב אימון אירובי - משך אימון, סוג אימון ושילובו במידת האפשר עם אימוני כח נ.ב- נכון לעכשיו ריצה בחוץ זה מחוץ לתחום..-אבל ריצה על מסילה זה אפשרי בהחלט- במכון מודה לכולם ושנדע רק כושר, בריאות ואושר (דבר גורר דבר חח..)

שלום, בסופו של יום אימון נגזר ממטרה ולכן חשוב להגדיר במדויק את מטרתך. לדעתי , כאשר מגדירים בריאות כמטרה עיקרית אזי ברור שיש להתייחס לכושר גופני / תזונה ... אתייחס בתשובתי לכושר גופני בלבד. בבואנו לבחון כושר גופני ( בהתייחס למטרה שצוינה) אזי יש להתייחס ל 3 פרמטרים עיקרים: 1. סבןלת לב ריאה 2. כוח / חיזוק 3. טווחי תנועה ( גמישות) איך לשלב את כל אלו בלוח הזמנים של אדם עסוק? ממליץ לבצע 2 אימוני כוח בשבוע / כל הגוף/ בדגש על אימוני כוח פונקציונאליים, מערכת השרירים והשלד "סלחנית" יותר מהמערכת האירובית ובשני אימוני כוח ניתן בהחלט להתקדם יפה. פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע / ניתן לשלב יחד עם אימוינ כוח במידה ויש בעיה של לוח זמנים. מתיחות לשיפור גמישות לשלב בתום האימונים. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה