רולרבליידס -> אימון אירובי -> בעיות ברכיים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/04/2018 | 21:04 | מאת: א

עברתי תאונת דרכים עם קטנוע שבעקבותה לא עשיתי שום פעילות ספורטיבית במשך חצי שנה ועליתי מאוד במשקל. ניסיתי להתחיל לעשות הליכות אך הדבר גרם למתיחה של רצועות הברך, ועכשיו אני מפחדת להתחיל מחדש עם פעילות אירובית. אני בחורה צעירה (26) שהייתה מתאמנת בעבר בחד"כ אך יש לי בעיות ברכיים כבר שנים לכן חשבתי על האפשרות של פעילות אירובית בעזרת רולרבליידס. האם אכן זה יכול להקל על המאמץ בברכיים? או שאולי יש פתרון אחר מומלץ? (שהוא לא בחד"כ)

שלום, לא ציינת מהן בעיות הברכיים. בנוסף איני בטוח עד כמה מדויקת האבחנה " אך הדבר גרם למתיחה של הרצועות" וגם אם נכונה האבחנה אין זה אומר שלא ניתן לעשות הליכות. אז מה לעשות? 1. ממליץ לבצע תרגילי חיזוק לרגליים רצוי בייעוץ עם פיזיוטרפיסט. 2. לדעתי ניתן לבצע הליכות אך להתחיל בצורה מאד מדורגת - לאט ומעט. התחילי בלא יותר מ 10 דקות / יום כן יום לא, ראי את התגובה ובהתאם להמשיך ולהעלות משך ההליכה ותדירותה בהדרגה. 3. הורדת משקל - הורדת המשקל חשובה מאד להפחתת עומסים מהברכיים ובכלל לבריאות. חשוב להבין שלא ניתן להפחית משקל ללא תכנית תזונה ( פעילות גופנית בלבד לא תספיק לכך). רצוי לעשות זאת בליווי מקצועי ( תזונאי/ת) בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה