vsd

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

22/02/2015 | 11:56 | מאת: אלון

שלום אני נולדתי עם TOF אשתי בשבוע 15+1 והיינו אתמול בסקירה ראשונה. העובר נמצא בגדול התקין ולא נראו כלל פתולוגיות מלבד "חשד לפגם במחיצה הבין חדרתית העליונה (ממברנוזי) ללא הדגמת דלף. שאר הלב בשלב זה נראה תקין לגמרי. אנחנו כמובן מאוד לא רגועים למרות שהרופא הדגיש שזהו חשד ולא אבחנה סופית. קבענו אקו לשבוע 20 אך עד אז נשמח לעזרה במספר שאלות: 1) האם יכול להיות שזה גם TOF למרות ששאר חלקי הלב נראים בשלב זה תקינים? אני יודע שב TOF ה VSD נמצא באזור העליון, כמו שרואים אצל העובר... 2) האם יכול להיות שזה מקרי לגמרי ואין קשר בין המקרי שלי למקרה של העובר? 3) במידה וזה אכן רק VSD , האם באזור (ממברנוזי) זה הוא יכול להיסגר מעצמו או רק על ידי ניתוח? נשמח לתשובה בהקדם. אלון

אלון שלום רב, אבחנה של מומי לב בגיל כל כך צעיר של הילוד (15 שבועות) הינה קשה ביותר בשל מגבלות הטכנולוגיה ולכן נמנעים מביצוע אקו לב עובר בגיל הזה ככלל VSD הינו פגם במחיצה שבין החדרים בלב. פגם שכיח ביותר בין מומי הלב המולדים.יכול להיות בחלקים שונים של המחיצה. במקרה של VSD ממברנוטי יכול להיות שמסתתר מאחוריו TOF ברמות שונות של חומרה אולם יש קושי רב להגיע לאבחנה מדויקת בגיל זה. בחלק לא קטן מהמקרים פגם זה נסגר לבד עם הזמן אולם יש חשיבות רבה לאיבחון על ידי קרדיולוג ילדים ומעקב צמוד הן לפי והן אחרי הלידה. ידוע על שילובים גנטים של פגמים במחיצות עם מוטציות גנטיות ידועות . נשמח לעמוד לרשותך במכון הלב באסף הרופא

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים