התקף ודום לב.........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

27/03/2019 | 14:50 | מאת: רונן

שלום דוקטור מה זה דום לב שהלב נעצר וזהו ? בהתקף לב הלב ממשיך לפעום לעומתו ? מה הההבדל בין שניהם ? איך מונעים את שתי הדברים ? כי לפעמים גם אנשים אם נתונים בריאים חוטפים התקף או דום לב ..... אשמח להסבר מלומד תודה גדולה מראש

דום לב (באנגלית CARDIAC ARREST ) הינו השלב בו עוצר הלב מלפעום, זה יכול להיות בעקבות בעיה לבבית כמו לאחר הפרעת קצב,או מכה באיזור הלב ויכול להיות מסיבות אחרות שאינן דווקא לבביות כמו זיהומים קשים,דימומים,הרעלות וכדומה. התקף לב (באנגלית MYOCARDIAL INFARCTION ) הינה פגיעה בתפקוד הלב הנגרמת בשל פגיעה באספקת הדם אל הלב דרך העורקים הכליליים, בד,כ בעקבות טרשת עורקים הגורמת להצרות כלי דם אילו. במצב זה חלק מתאי הלב נפגע אולם הלב ממשיך לפעום. מניעת התקפי לב מתבצעת במספר מישורים חלקם תרופתיים וחלקם התנהגותיים, על ידי הורדת רמת הכולסטרול, שיפור תפקוד הלב בפעילות גופנים והורדת כמות השומן בגוף. מניעת דום לב הרבה יותר מסובכת ובעיקר נשענת על בדיקות לבביות (אקג,אקו לב,מבחן מאמץ,MRI )וגנטיות לאיתור מחלות או מומים ספציפים היכולים לגרום לכך . בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים קרדיולוג ספורט

28/03/2019 | 10:31 | מאת: רונן

שלום זה מה שקרדיולוג אחר אמר לי על השאלה יש בזה משהו לדעתך ישים- בנוגע לדום לב מדובר בהפרעת קצב קטלנית שגורמת ללב לעצור יש סיבות רבות שיכולות לגרום לזה הסיבה השכיחה ביותר היא התקף לב לכן טיפול בגורמי סיכון הגורמים להתקף לב ימנעו את רוב מקרי הדום לב

נכון אולם הגורמים לדום לב שונים ותלויים בגורמים רבים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים