דליפה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

13/01/2019 | 23:22 | מאת: מאור

שלום ד"ר, קודם כל רוצה להודות לך מקרב לב על התשובה המהירה והמפורטת. מתוך עניין אני קורא הרבה והתשובה שלך עזרה לי מאוד. כמו שאמרתי בחודשים האחרונים, במקביל לבירור גסטרו לשלילת קרוהן (כנראה מדובר רק במעי רגיש), הופיע לי חלבון גבוה בדם (9.2 בפעם האחרונה כשהנורמה 8.2, עם אלבומין 5.7), ובSPEP חריגות כנראה לא משמעותיות בגלובולין גמא מעט גבוה וגלובולין אלפא1 מעט גבוה. בחודש אוגוסט, הופיע לראשונה חולשה שנמשכה כמה ימים ביום שבו הייתי במאמץ במשך כל היום (במסגרת הצבא), עם עייפות וסחרחורת, ולאחר מכן התקף דומה הופיע יומיים אחרי אימון שעשיתי, ובפעם אחרת יום אחרי וגם נמשך כמה ימים. הייתי אצל פנימאי שלא היה לו כיוון, אך שלח אותי לצילום חזה ולאקו לב. בזמן האחרון ובמיוחד מאז השבוע שעבר אני גם סובל מכאב באזור עצם הבריח כתף, ייתכן בעצם או ברקמות הרכות. אבין אם זה לא תחום התמחותך, אבל אם יש לך רעיונות מה כדאי לבדוק, או מה יכולה להיות הסיבה, זה יעזור מאוד. וספציפית - האם ממליץ על ביצוע מבחן מאמץ? אני מעוניין לחזור לכושר אך לאור כאבי החזה שהיו בעבר וכל העניינים מעט חושש. שוב תודה רבה! אין לי ספק כי אתה רופא מצוין!

מאור שלום, אכן גאסטרו זה ממש לא תחום ההתמחות שלי, יחד עם זאת בירור בשל חולשה + חשד למעי רגיז או קרוהן יחד עם רמות מעט מוגברות של חלבונים הולך יחד עם מחלות אוטואימוניות/ראומטולוגיות. הבירור צריך להתחיל עם בדיקות דם מקיפות, שקיעת דם סמנים למחלות ראומטיות ותפקודי כבד ותריס.... יחד עם זאת לפעמים פשוט מדובר במחלה ויראלית שדוגרת קצת יותר מהרגיל. בהצלחה בבירור ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים