קשת ימנית אוארטה רייט אורטיקאורטיק מממ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

01/12/2018 | 17:24 | מאת: תהילה

שלום רב הבן שלי בן 4 כבר בהריון אובחנה קשת ימנית הציפורים היה תקין בשנה האחרונה הוא סובל מהתקפים קשים של שיעול נבחני בהתקף הכי ארוך היה חודש לפני שבוע עשינו אקו לב והרופאה אשמה כי המבנה מתאים לטבעת ווסקולרית וכי יש עורק היוצא שמאלה מבקשת ימנית אלו ממצאים שלא נצפו בעבר אנחנו מחכים לסיטי לבדוק אם ישנו לחץ על הקנה בנתיים הייתי אצל רופא ריאות שאומר שהשיעול נובע מאלרגיות ושאני סתם ככה מטרת את הילד לסיטי עם הרדמה המלאה הוא טוען שאם היה לחץ על הקנה היה שיעול תמידי ולא שיעול שבא והולך ובנוסף אומר שהילד היה מחרחר בלילות ודווקא בלילות הוא ישן מעולה! בקיצור הרופא ריאות רשם אין אינדיקציה לביצוע סיטי הקרדיאולוגית רשמה יש להשלים את הברור על ידי סיטי אנגיו חזה ראשית האם הרופא ריאות לגבי התסמינים של טבעת ווסקולרית???, האם והאם אין דרך אחרת לבדוק אם יש לחץ בלבד הרדמה מלאה? רוצה הכוונה והאם הגיוני שפתאום בגיל 4 הופיע טבעת ווסקולרית ? תודה

01/12/2018 | 17:28 | מאת: תהילה

סליחה על שגיאות הכתיב הציפ הגנטי היה תקין

תהילה שלום, קשת אאורטה ימני הוינו ממצא לא נדיר בבדיקות אקו לב בהריון כמו גם בבדיקות שגרתיות, כאשר ממצא זה אינו מלווה במומים אחרים (גם לבביים וגם אחרים) אנו מתייחסים אל זה כממצא מבודד, כלומר שההתייחסות הכוללת הינה רק לקשת אאורטה. כממצ א מבודד, הקשת הימנית בד"כ הינה ממצא שפיר שברב המקרים אינו יוצר בעיה אולם ישנם מצבים בהם מיקום הקשת הימנית בשילוב של דוקטוס שלא נסגר או מלפורמציה עורקית אחרת(דיברטיקולום) יוצר קשת סביב האאורטה(אבי העורקים)והוושט, הדבר בא לידי ביטוי בד"כ בתינוקות בנשימה רעשנית ,סטרידור,שיעול,דלקות ריאה וכדומה. בילדים יותר גדולים בד"כ בבעיות בליעה למינהן. שיעול לסרוגין אינו ממצא נפוץ במצב של טבעת הנגרמת מקשת ימנית. יחד עם זאת הבירור של עורקים הממוקמים בצורה לא תקינה באבי העורקים אינו יכול להתבצע רק באקו לב ולכן דורש בירור יותר מקיף. שורה תחתונה: האם יכול להיות שהופיעו סימטומים הקשורים רק לנשימה ובגיל יחסית מאוחר....פחות סביר. האם יש אפשרות לדעת בצורה אחרת מאשר הדמייה הכרוכה בהרדמה....לא. ולכן השאלה היא היחס בין הסימפטוים לדחיפות המצב. אם לא גחוף , אפשר להתחיל בכוון ל רופא הריאות. אם לא, ללכת לכוון הקרדיולוג. בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים