פעוט לאחר תיקון טטראלוגי אוף פאלו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/09/2018 | 22:34 | מאת: הילה

שלום רב, בני עבר בגיל תשעה חודשים ניתוח לב פתוח לתיקון מום טטראלוגי אוף פאלו.בניתוח השאירו את המסתם ויש עדיין היצרות קלה ואנחנו במעקב אחת לחצי שנה. המנתח אמר שצריך לעקוב במשך השנים לראות שהמסתם גדל ומתפתח עם הילד ואולי יצטרך צינתור בעתיד וגם לא בטוח. כיום בני בן שנתיים רציתי לדעת אם יש השלכות בעתיד על חיי היום יום אם יוכל לעשות ספורט כמו כולם להיות בחוגים כמו שחייה כדורגל וכו'.. ואיך איכות החיים של אנשים שעברו ניתוח כזה, האם כשמתבגרים קיימים סיכונים כלשהם ? בתודה מראש

הילה שלום, במשך השנים בוצעוו הרבה מחקרים על איכות החיים של ילדים עם TOF כאשר כיום יש כבר מחקרים על 40 שנה קדימה שמדברים על תמותה כוללת של כ-14% אבל המנעד בין המקרים הפשוטים יותר שמנותחים מאוחר(סביב גיל 9 חודשים) בלי לפגוע כמעט במסתם הריאתי וכמעט לא מפתחים אריתמיות חדריות שונה מאד מהמקרים המסובכים יותר. ככל הנראה ישנה תמותה ותחלואה מוגברת יותר בילדים עם TOF גם אם התיקון אופטימאלי וכנראה שאנחנו עדיין לא מבינים את כל ההיבטים של מום לבבי זה. ישנו סיכוי מוגבר ל SUDDEN CARDIAC DEATH במשך כל החיים, סיכון שעולה משנה לשנה (מדובר על כ0.8% בשנה ) בעיקר כ-20-25 שנה לאחר הניתוח. יחד עם זאת, רב הילדים הללו ממשיכים את החייהם באיכות חיים גבוהה הדומה לבני גילם. לגבי ספורט, יש צורך בבירור מקיף לפני תחילת פעילות ספורטיבית הכולל אקו לב, אקג,מבחן מאמץ ואם הכל תקין ישנה אפשרות לאשר פעילות ספורטיבית תחרותית בעצימות בינונית עד גבוהה בריאות שלימה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים