ncomleter rt bbbן ודופק מהיר בילד בן 4.5 עם חשד למחלה מיטוכונדריאלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/08/2018 | 17:04 | מאת: נחמה

שלום רב, מעט רקע מדובר בילד בן 4.5 לפני כשנה אובחן כסובל מקורטיקל היפומיאלניזציה עדיין בתהליך אבחון טרם נשללה מחלה מיטוכונדריאלית. לפני שנה וחצי אובחן כאסמטי. באחד האשפוזים בגין מצבו הנוירולוגי הילד העלה לדופק 200 ובוצעו בדיקות לשלול אירוע לבבי שאכן נשלל מאז מעת לעת הילד סובל מדופק מהיר 140 - 175 עם תלונות של חולשה. הדופק הינו קיים אף במנוחה. בוצע אקו לב לפני 5 חוד' שממצאיו היחידים היו מסתם טריקוספידלי עם דליפה טריוויאלית על פניו ובמדידות סומן מדד LVIDD/S 3.5/2.1 לילד הוצמד לופ ריקורדר שאכן הראה דופק מהיר אך ללא הפרעות קצב. היום נעשה אקג שעליו נכתב incomleter rt bbb, short pr interval, rsr in lead v1/v2 consistent with right ventricular conduction delay. הרופא אמר לחכות שנתיים ולחזור על אקג וסירב להתייחס לממצאים או לתת הסבר לגביהם והאם יש משמעות של ממצאים אלו אל מול החשד למחלה מיטוכונדריאלית. (הנוירולוגים היו אלו שהפנו מראש לקרדיולוגים בשל הדופק המואץ). מה עוד שבמספר צילומי רנטגן ריאה ישנה הגדלה מתמשכת של המדיאסטינום. יש לי מספר שאלות : האם יש מקום לבירור נוסף במיוחד לאור הרקע של בני? האם הממצאים ברנטגן מתחברים לממצאים באקג? האם בטוח להמתין שנתיים עד לביקורת נוספת או מומלץ לגשת לחוות דעת שניה? תודה מראש

נחמה שלום רב, המקרה אינו פשוט וקצת קשה לענות בלי לראות פיזית את הממצאים באקג ובהולטר אבל אפשר להגיד כמה דברים: 1. בילד בן 4.5 שנים ישנם הרבה אירועים של דופק מהיר מסיבות שונות , מאמץ, מצוקה, תרופות ,רעב ,בכי וכדומה. ולכן אירוע של דופק 200 אינו מוגדר על פניו כהפרעת קצב ברורה (בניגוד למצב של דופק 300 לדוגמא) בגיל הזה הדופק במנוחה אמור להיות עד 136 ולכן אם הדופק הממוצע שלו הוא מעל 140 זה לא תקין . דופק במנוחה של 140-175 עם תלונות של חולשה גם הוא אינו תקין...אבל יש לשים לב האם באמת היה במנוחה או שלא . עיקר העניין הוא האם הדופק מתאים למצב בו הילד נתון (APPROPRIATE ) או שאינו מתאים ׁ ( INAPPROPRIATE ) ואת זה אפשר לדעת רק בהתאמה של הדופק והאקג למצב נתון ספציפית.ומכטן לשאלתך , האם יש מקום לבירור נוסף במיוחד לאור הרקע של בני? התשובה היא שהבירור שנעשה הוא טוב ויחד עם זה התשובות אינן מספקות ולכן יש הגיון בבירור חוזר ומדוייק יותר . לגבי השאלה אם האם הממצאים ברנטגן מתחברים לממצאים באקג?. ישנם הרבה מאד הפרעות מבניות מוחיות הקשורות גנטיות לשינויים בתפקוד הלבבי מחלות מיטוכונדריאליות הן שק גדול מאד של מחלות היכולות להשפיע על הלב ,אבל אינן מצריכות הדמייה נוספת מעבר לאקו לב טוב על ידי קרדיולוג ילדים מומחה. לגבי שאלתך האם בטוח להמתין שנתיים עד לביקורת נוספת או מומלץ לגשת לחוות דעת שניה? אני חושב שהתשובה בגוף השאלה כלומר....אם את לא רגועה אם התשובה שקיבלת מהקרדיולוג, הגיוני לבקש חוות דעת נוספת. יכול להיות שהתשובה תהיה אותה תשובה אולם חשוב שתרגישי בטוחה עם התנהלות המערכת הרפואית מול מצוקתך בהצלחה ד"ר הדס

28/08/2018 | 00:20 | מאת: נחמה

תןדה רבה ד"ר הדס על התייחסותך הוא מגיע לדפקים גבוהים גם בשינה ובמנוחה כגון צפיה בטלוויזיה, באחד האשפוזים העביר יומיים של דפקים גבוהים 140 - 180 כשכל מה שעשה היה לנוח היות והיה מחובר למוניטורים ופעם אחת ל 200. הוא מתאר את התחושה כלב שבור. האם אוכל להגיע אליך לבדיקה וחוות דעת? תודה מראש על תשובתך

דפקים מהירים צריכים להיות עם סיבה. יכול להיות שצפייה בטלוויזיה תגרום להתרגשות כזאת . יחד עם זאת צריך להתאים בין התלונה והמצב הגופני הספציפי לאקג בהולטר באותו הזמן כדי לקבל החלטות. ניתן להגיע אליי ליעוץ , חשוב לבוא עם כל הנתונים הקיימים בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים