תוצאות סריקת MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

20/12/2020 | 08:48 | מאת: דליה

להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. הבדיקה בוצעה במכשיר MRI פתוח בעוצמת מגנט נמוכה עקב קלסטרופוביה. התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: מודגם בהיקף האספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי קו שבר היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי עם בצקת לשדית נרחבת סביבו, ללא עדות לתמט של המשטח הפרקי, כנראה שבר אי ספיקה. מודגמת בצקת לשדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי, כנראה קונטוזיה. מודגם קרע חלקי כמעט בעובי מלא של רצועת ה-ACL באזור האחיזה הפמורלי, מודגמים מספר סיבי רצועה הנאחזים אל הפמור. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, המגיע קרוב מאוד למשטח הפרקי התחתון, לא ניתן לשלול בוודאות קרע. מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים, כך שלא מוגדר כקרע. מודגמת טנדינוזיס של המנגנון המיישר. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את הפסט המדיאלי של הפיקה בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 10 ,סדרה 5.) סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי. לסיכום: קרע של רצועת ה-ACL. קו שבר בקונדיל הפמורלי הלטרלי עם קונטוזיה לשדית ואותות חריגים במניסקוסים כמתואר אני בת 69 שוקלת כ75 ק"ג פעילה,עושה ספורט מה ההמלצה להמשך טיפול?

בוקר טוב לא ברור הייתה החבלה , האם את נושאת משקל מלא , מה רמת הכאבים ועוד . אבל חשוב להתחיל ההפעלה של הברך , הגעה לטווחים מלאים , נשיאת משקל על פי יכולת , שימוש בקביים / הליכון מקל נטילת נגד כאבים . מאד חשוב מעקב אורטופד עם תוצאות הmri . קצב ההתקדמות תלויה בבדיקה ובהבנת מצבך והמגבלות שלך . בברכה דר נמרוד שניר מומחה בכירורגיה אורתופדית מומחה ברך וירך מנהל היחידה להחלפת מפרקים , המרכז הרפואי תל אביב ( איכילוב )

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך