כאבים בברך - פגיעה בסחוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/08/2020 | 18:18 | מאת: מירב

מזה כשנה כאבים בברך. עשיתי mri בעקבות הכאבים והגבלות תנועה, פעולות וכיפוף. תוצאות הבדיקה: "פגיעה בסחוס ב- MFC בגודל 1*1 ס"מ לכל העומק. בתוך המפרק הודגם פרגמנט בעל סיגנל סחוס בגודל 0.5 ס"מ אשר נמצא באזור אחיזה של ACL . בסיכום: פגיעה בסחוס ב- MFC עם פרגמנט אינטרה ארטיקולרי חופשי." אודה להסבר ומה ניתן לעשות.

ערב טוב נזק סחוסי בגודל 1*1 סמ באזור הקונדיל המדיאלי של עצם הירך ( MFC) יכול להיות מאד משמעותי מבחינת כאב כאשר מדובר באזור נושא משקל , במידה וזה באזור שאינו נושא משקל אזי לפעמים הכאב והמגבלה קטנים יותר . על פניו נראה כי החלק הסחוסי החסר נמצא צמוד לרצועה הצולבת הקידמית ( ACL) . כנראה נדבק למקומו אלא אם יש מצבים של נעילות של הברך ואז יכול להיות שמדובר בגוף חופשי שנע בברך . יש צורך בבדיקה מקיפה עם מספר אפשרויות מטיפול שמרני דרך טיפול ניתוחי מינימלי של ארטרוסקופיה עם הוצאת הפרגמנט ועד טיפול בסחוס הפגוע ( מיקרושברים, גירוי הסחוס , השתלת סחוס עצמוני ועוד ) ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברך לדיון על האפשרויות הטיפוליות . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים, ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך