דחוף- כאבים ומגבלה בברך עם ממצאים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

19/07/2020 | 23:24 | מאת: סובל

שלום ותודה. מגבלה קשה בהליכה עקב כאב ברך, התחילה ללא חבלה,יום1 אחרי מאמץ. בצילום בעמידה אין ממצאים, ב MRI כדלהלן : מה יכול להיות הטיפול הדרוש? "לסיכום: קרע מורכב במניסקוס המדיאלי. בצקת לשד העצם בקונדיל פמורלי מדיאלי בסמוך לגוף המניסקוס עם שינויים תת קורטיקליים תת סחוסים , מחשיד ל OCL תת חריף. בורסיטיס קלה של הפס אנסרינוס. שינוים טנדינוטים בגידם קאדריצפס ופיקה , פגם סחוסי בפקיה, מחשיד לצביטה פמורפטלרית. נוזל באפקט פנימי של ווסטוס לטרליס תחתון ראה אבחנה מבדלת." (איך עושים אבחנה מבדלת?) יש לי אוסיאופורוזיס משמעותית, והבנתי שלא מתאים לקחת סטרואידים. מה יכול להיות הטיפול הדרוש? בברכה

בוקר טוב כאבים פתאומיים מאד חזקים בברך ללא חבלה יכולים לנבוע ממספר גורמים ביניהם , קרע במניסקוס , נזק סחוסי , שבר של העצם התת סחוסית וכן בצקת בלשד העצם . בפענוח ה MRI מצוין בצקת בקונדיל המדיאלי עם נזק סחוסי נלווה . במקרה זה יש חשיבות גדולה לגיל המטופל , האם יש פגיעה נלוות של המניסקוס והאם ישנם שינויים ניווניים מתקדמים וקריסה של העצם התת סחוסית . בכל מקרה בשלב ראשון הייתי חוזרת לבדיקת אורטופד מומחה ברכיים , בינתיים בהתאם לכאבים ניתן להשתמש הקביים מקל או הליכון אבחנה מבדלת זו הגדרה רפואית בו לסימפטומים מסוימים יש מספר אופציות לאבחנה . בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפת מפרקים ברך וירך , מרכז רפואי תל אביב , מומחה ברך וירך רפואת ספורט וניתוחים ארטרוסקופיים

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך