כאב ברך ממצא בבדיקת US

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

19/07/2020 | 13:31 | מאת: אורלי

שלום. אני בת 51, מתעמלת בקביעות בחדר כושר בעיקר. בשל כאבים בברך, הופניתי ל- US והממצא הנו: לחוץ עם בלט מחוץ לגבולות המפרק. - MM. אשמח לדעת מה המשמעות וכיצד לטפל ואל איזה מומחה לפנות? תודה רבה

ערב טוב בלט מניסקוס ב us הינו סימן אפשרי לקרע במניסקוס , אך אין מדובר בסימן חד משמעי . בדיקת us אינה בדיקת הבחירה לפתולוגיה ונזק לסחוס או למניסקוס . במידה ויש חשד לפגיעה של המניסקוס בסחוס או ברצועות התוך פרקיות בדיקת הבחירה הינה MRI . הטיפול בקרע מניסקוס הוא מגוון - מטיפול שמרני כולל פיסיוטרפיה , נוגדי כאב ו/או דלקת זריקות מסוגים שונים ועוד . הטיפול הניתוחי יכול לכלול ארטרוסקופיה ( הטרייה של הקרע או תפירה ) , טיפול בסחוס , ובמידה ויש נזק סחוסי נרחב אף טיפול יותר פולשני . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה לפגיעות בברך ( ספורט או החלפת מפרקים ) בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך