הסבר לגבי תוצאות MRI ברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

26/10/2019 | 01:45 | מאת: שלינק

שלום, אשמח להסבר על המידע שהגיע מפענוח תוצאות MRI שבוצע אצלי בברך. רקע בקצרה: הנני בריאה, ללא פגיעות, עוסקת בספורט חובבני. בטיול בהרים בו קפצתי ונחתתי לא טוב (ובזוית) התחיל כאב מיידי בברך והחלה נפיחות. אחרי כשבוע כשהנפיחות ירדה המצב המשיך להשתפר וחזרתי לעסוק בספורט (ריצה מדי פעם) אך החלו להופיע כאבים בברך שהתגברו. הופניתי לבדיקת MRI ולהלן התוצאות, אשמח להסבר על משמעות הדברים: "הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. 1 .בצקת לשדית חזקה בטיביה ללא הדגמת קו שבר. בצקת לשדית עדינה יותר ב- LFC ו- MFC . בצקת לשדית בפיקה. 2 .בגומה האחורית לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. הדגמה תקינה של המפרק הפטלו-פמורלי. 3 .הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4 .אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי. 5 .הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6 .הדגמה תקינה של המניסקוס הלטרלי. במניסקוס המדיאלי לא הודגם קרע. באזור השורש הודגמה ציסטה קטנה." תודה מראש

ערב טוב הממצא היחידי שמצוין הינה הבצקת בטיביה ו בפמור ב LFC , לא נראה כי נגרם נזק נוסף. המשמעות היא טראומה / חבלה שעצם הירך פגעה בעצם השוק . ישנה חשיבות גדולה לתלונות ולמיקום הכאבים . על מנת לקבל משמעות קלינית יש צורך בבדיקת ברך מקיפה ולהשוותה לממצאים בmri . בשלב זה ממליץ מעט מנוחה , שמירה על טווחים ללא עומסים בדיקת אורטופד מומחה לפני חזרה לפעילות מלאה בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

27/10/2019 | 20:46 | מאת: שלינק

תודה רבה,ברשותך שאלות המשך: 1. איך מוציאים את הבצקת, מנוחה בלבד? בינתיים לא עוזר כ"כ. 2. מה לגבי הציסטות? איך מוציאים אותן?

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך