התדבקויות בברך שמאל לאחר קרע חלקי ברצועה הצידית

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

12/04/2019 | 21:24 | מאת: PETROVIC

שלום, קרע חלקי ברצועה הצידית בברך. כמעט 3 חודשיים אחרי הפציעה. הברך יציבה. טווח תנועה 95 מעלות, כבר הרבה זמן ללא שיפור. הפיזיוטרפיה עוזרת להרגשה אבל אין הבדל בטווחי התנועה. נאמר לי עי מומחה שמדובר בהדבקויות, קשרים שיוצרים את הכאב ומגבילים תנועה. איך פיזיוטרפיה (שהיא חיצונית) יכולה לפרום ולתקן הדבקויות אלה שהן פנימיות? בכמה זמן מדובר? מה אני יכול לעשות כשאני בבית לזרז המצב?

ערב טוב מגבלת טווחים בגין פגיעה רצועה צידית נפוץ אך בדרך כלל עם ירידת הכאב ופיסיוטרפיה אינטנסיבית מגיעים/חוזרים לטווחים מלאים. לרוב 3 חודשים לאחר החבלה יש להגיע לטווח מלא , במידה ולא צריך לשקול מה השלב הבא בטיפול . ( איזון כאב , ארטרוסקופיה , מניפולציה תחת הרדמה ועוד ) בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך