קרע במיניסקוס וכאבים בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

15/01/2019 | 23:04 | מאת: אסף

שלום ד"ר נמרוד שניר. בצעתי mri ויש קרע במיניסקוס מצורף האיבחון. האם ניתן לרפא את הקרע ללא ניתוח? ע"י פיזיותרפיה או לחילופין לנסות לתפור את הקרע . וזאת מאחר וקראתי שברגע שכורתים חלק מהמיניסקוס יכול להיגרם בעתיד שחיקה בין העצמות. אשמח לקבל את חוות דעתך.

צהריים טובים תפקידיו של מניסקוס מרובים כולל תיאום בין תנועת עצם הירך לעצם השוק , יציבות , בולם זעזועים , מפזר עומסים ועוד . קרע במניסקוס לכל לפגיעה בכל הפונקציות הנל , ולכן קרע מניסקוס ננסה לתקן אך ברוב המקרים לא ניתן לתקן בעיקר בגין מיקום הקרע ואופי הקרע. מניסקוס קרוע לא מבצע את תפקידו לכן במקרה והוא מפריע לאורך זמן או שהקרע במיקום מסוים או בעל אופי מיוחד צריך לבצע הטרייה ניתוחית ( לרוב באופן ארטרוסקופי) בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך