פיענוח מ.א.ר. ברך בעקבות כאבים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/05/2018 | 15:56 | מאת: ורדה

שלום ד"ר אני בת 67. והולכת כ-5 פעמים בשבוע כשעה. בעקבות כאבים בברך באמצע טיול בשביל ישראל הפנה אותי אורטופד לבדיקת מ.א.ר תוצאותיה: המדור המדיאלי של הברך מוצר ונראה דילול של המיניסקוס המדיאלי בעיקר גוף המיניסקוס והקרן האחורית בה מודגם קרע ורטיקלי עם מגע בפני השטח המרפקיים באספקט העליון והתחתון. mcl המשכי עם סיגנל גבוהה בחלקו האמצעי וסיגנל גבוהה עם נפיחות רקמה רכה סביבו סימני מתיחה. שינויים ניווניים במדור המדיאלי של הברך עם כונדרומלציה של סחוס של ה mfc. קרע במיניסקוס המדיאלי. מה הטיפול בעקבות אבחנה זו? האם אני יכולה לגרום לעוד נזק אם אצא לטיול של כ10 ק"מ.(הכאבים הם במיטה לא בהליכה) מחכה לתגובתך.

שלום ההדמיה מראה בימני שחיקה המדור הפנימי עם קרע במניסקוס בברך . הממצאים מתאימים לרמת שחיקה בינונית , היכולת שלך ללכת ולצעוד למרחקים גדולים תלוי בסימפטומים שלך. את לא עושה נזק בכל מקרה ממליץ בדיקה עי אורטופד מומחה בברך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

23/05/2018 | 18:17 | מאת: ורדה

תודה על התשובה המהירה. מהם דרכי הטיפול?

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך