אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/05/2015 | 14:48 | מאת: שיר

בעקבות כתבה שלך... מה המינון המדוייק ליום של dha והמינון במדוייק ליום של epa. האם זה גם תלוי ביחס שנוצר לכמות אומגה 6 שנאכלת ביום? והאם יש סכנה בלקחת מינון עודף...

שלום שיר, לאילו מצבים את מתכוונת? ההמלצות משתנות לפי גיל, מחלות רקע והתוויות נוספות. האם מדובר בהיריון או משהו אחר? ואל תצפי לכמויות מדוייקות-אף אחד לא ממש יודע. בברכה,דנה

19/05/2015 | 22:04 | מאת: שיר

בת 39 , לא בהריון. טבעונית לוקחת תוספי אומגה 3 - מינון dha=400mg epa =160mg 2 לכדור .בחודש האחרון מנסה לקחת אומגה 3 עקב קריאה באינטרנט..בניסיון להקל על תסמונת קדם ויסתית הכוללת עייפות, כאבי מחזור,גודש וכאבים ביציאות לוקחת 2 כדורים ליום ו3 כדורים בימים לפני מחזור. כמוכן בלי קשר להנל , לוקחת אומגה 3 כדי לחזק את הבריאות באופן כללי.שאלתי היתה. האם נראה לך המינון הנל ?האם צריך לחשב את המינון בהשוואה לצריכה של אומגה 6 מטחינה, אגוזים, וגרעיני דלעת?האם נטילת אומגה 3 יכולה להזיק... במינון הנל?דרך אגב.. אם יעזור אחזור לעדכן;-)

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר