
על הקשר בין השמן ועיכוב תהליכי גיל וקוסמטיקה טבעית - למה...
האם שילוב קובייה או שתיים של שוקולד מריר מדי יום בתפריט...
חומצת השומן DHA, מקבוצת אומגה 3, נמצאת בזרע הגבר בריכוז...
אומגה שלוש מציגה קשר כפול ראשון בין אטומי הפחמן 3 ו 4 - למה...
דנה שלום כתוב בכל מיני מקומות ששמן זית לא בהכרח בריא (שיש לו עדיפות על שומן רווי אבל הוא עדיין מזיק) האם זה נכון? בדף הזה https://www.pritikin.com/your-health/healthy-living/eating-right/1103-whats-wrong-with-olive-oil.html יש לינקים לכל מיני מחקרים שלא ככ הבנתי מה המסקנה מהם
שלום דניאל מחקרים בתזונה מאוד בעייתים בהסקת מסקנות. כאשר בוחנים בני אדם שצורכים יותר שמן זית לעומת שמנים אחרים- תוחלת החיים שלהם גבוהה יותר ופחות מחלות לב. השאלה למה משווים- וכמעט תמיד השוו לשומן רווי ורב בלתי רווי מסוג אומגה 6. בגלל שהסקת מסקנות בתזונה במובן הזה מאוד בעייתית אז קל לנו לדעת מה הלעדיף- אבל כל פעם מעגל הידע הולך ועולה וכך מסקנות משתנות חדשות לבקרים. ראה שבשלב זה בטוח לומא ששמן זית בטוח לשימוש ואוליי בעל יתרון על שמנים אחרים. בברכה,דנה
בעקבות כתבה שלך... מה המינון המדוייק ליום של dha והמינון במדוייק ליום של epa. האם זה גם תלוי ביחס שנוצר לכמות אומגה 6 שנאכלת ביום? והאם יש סכנה בלקחת מינון עודף...
שלום שיר, לאילו מצבים את מתכוונת? ההמלצות משתנות לפי גיל, מחלות רקע והתוויות נוספות. האם מדובר בהיריון או משהו אחר? ואל תצפי לכמויות מדוייקות-אף אחד לא ממש יודע. בברכה,דנה
בת 39 , לא בהריון. טבעונית לוקחת תוספי אומגה 3 - מינון dha=400mg epa =160mg 2 לכדור .בחודש האחרון מנסה לקחת אומגה 3 עקב קריאה באינטרנט..בניסיון להקל על תסמונת קדם ויסתית הכוללת עייפות, כאבי מחזור,גודש וכאבים ביציאות לוקחת 2 כדורים ליום ו3 כדורים בימים לפני מחזור. כמוכן בלי קשר להנל , לוקחת אומגה 3 כדי לחזק את הבריאות באופן כללי.שאלתי היתה. האם נראה לך המינון הנל ?האם צריך לחשב את המינון בהשוואה לצריכה של אומגה 6 מטחינה, אגוזים, וגרעיני דלעת?האם נטילת אומגה 3 יכולה להזיק... במינון הנל?דרך אגב.. אם יעזור אחזור לעדכן;-)
שלום לצוות המומחיות, מקובל לראות את הטחינה כמזון בריא, אני מאד אוהב טחינה. השאלה שלי היא האם אכן כך? בתהליך יצור הטחינה קולים את זרעי השומשום לפני טחינתם, ולכן מתעוררת שאלה בנוגע לאיכות חומצות השומן שבזרעים, האם הרס השומן שבטחינה לא דומה להרס השומן בגרעיני חמנייה או אגוזים הנגרם מקלייתם? תודה רבה על המענה.
נועם שלום אין ספק שקליה מעלה את הרגישות לחמצון של חומצות השומן. הקיימות בטחינה. וזה אומגה 6. ומורידה את איכותו . בברכת חג פסח שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
לפי מה שהבנתי מהמחקרים האחרונים על כולסטרול ההמלצה להגביל ל 300 מ"ג ליום כבר לא רלוונטית (למי שאין כולסטרול גבוה) האם זה מספיק מגובה מדעית או שלא כדאי לקחת סיכון ועדיין לצרוך מתחת ל300?
שלום דן, אין שום הכוחה שאכילת כולסטרול מהמזון מעלה כולסטרול, ככל הנראה גם לא באנשים עם כולסטרול גבוה. אכילת ביצה ליום כבר עוברת את המינון- כך שזה מגובה דיו. הבעיה עם כולסטרול שהוא לא מגיע לבד- חלק ניכר מהמזונות העתירים בכולסטרול עתירים גם בשומן רווי או רב בלתי רווי מסוג אומגה 6 ולכן יש המלצה לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה