האם צריך לפחד שאולי אני מפספס איזה רכיב חיוני?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/10/2020 | 19:06 | מאת: רועי

שלום, אני בן 35 ורווק. אם אני אוכל פחות או יותר תפריט מערבי רגיל כפי שלמדתי בבית ההורים (כתבתי פירוט למטה), האם "הכל טוב" או שאני צריך לחשוב שאולי אני לא אוכל מספיק ממשהו, שאולי אני מפספס איזה רכיב חיוני, שאולי אני לא מקבל מספיק אבץ / מגנזיום / ברזל / משהו אחר. תודה רבה!!! הנה התפריט הרגיל שלי... פחות או יותר ארוחת בוקר וערב דומות - 2 ביצים / טונה, 1-2 סוגי חלב, 3 ירקות כמו מלפפון עגבניה וגמבה, אולי לחמניה ועוד כמה דברים. בצהריים אני אוכל מנת עוף או בשר, כמה סוגי ירקות מבושלים כמו תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, בצל, קישואים. כמה ירקות נוספים כמו ברוקולי, שום וכדומה, אולי אורז או משהו דומה. כמובן שפה ושם במהלך השבוע יש עוד כמה דברים מסוגים שונים, פרי פה ושם, שוקולד מריר פה ושם, אגוזים / שקדים ודברים מהסוג הזה וכדומה.

04/10/2020 | 19:07 | מאת: רועי

רק תוספת לתפריט - 2 ביצים סך הכל ביום, ולא כל יום.

04/10/2020 | 20:54 | מאת: בהצלחה

המוטו אומר לאכול מהכל וזה מה שאתה עושה. למי שיש חוסר זה כי או יש לו בעיה גופנית או כי הוא נמנע ולא נוגע

שלום רועי, קשה לבצע הערכה בפורמט הזה. אני חושבת שיש מקום לשינוי במגוון היומי ואפשר ללמוד על תזונה בריאה ומזינה יותר באמצעות ייעוץ אפילו חד פעמי אצל דיאטנית. אורח חיים בריא אינו מתסכם רק לתזונה אלא לדברים נוספים ומתכלל גיל, מצב רפואי, הסטוריה משפחתית, הרגלים ועוד. פנה לייעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר