תזונה בדיספפסיה-המלצות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/07/2020 | 18:50 | מאת: שולמית

שלום, יש לי הרבה גזים וכאבים בקיבה, אני גם נוטלת אספירין עקב קרישיות יתר. רופא הגסטרו' אבחן דיספפסיה. בדיקת חיידק הליקובקטר פילורי שלילית. מקבלת נקסיום. רציתי לדעת האם מיץ חמוציות מומלץ לי, והאם יש מזון (כולל שתיה) שהוכח כעוזר לקיבה במצבי דיספפסיה ואולי יכול לעזור בריפוי. תודה

שלום שולמית, אין מחקרים או עדויות לגבי תועלת של מיץ חמוציות, בכלל. ישנם מזונות שעלולים לגרום אולי יותר ליצור גזים או חומציות יתר. ממליצה לפנות לדיאטנית להמשך טיפול פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר