איך נמנעים ממשהו ממכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/07/2020 | 21:23 | מאת: לורין

שלום, איך אפשר לשנות הרגלי אכילה כשיש משהו שיש חולשה אליו? למשל הייתי מכורה לשוקולד המון שנים ואכשהו הצלחתי להיגמל זה גם מגעיל אותי פתאום ואם אוכל יהיה לי רע. אבל יש לי התמכרות לנס קפה של עלית ואני שותה המון כוסות והחלב נגמר ממש מהר לפחות 2 קרטונים. אני לא יכולה להפסי את זה זה ממש צורך. על הבוקר אני שותה איזה 3 כוסות. ובכלל לא שותה מים או מיץ רק נס קפה. מה אני יכולה לעשות? למי לפנות? קשה לי לעצור את עצמי בקשר לכך.זו חולשה. האם זו יכולה להיות גם סיבה לעליה במשקל.?

שלום לורין, ישנן הרבה דיאטניות שעובדות על התנהגות אכילה יותר מאשר המזון עצמו. בעיקר דיאטניות שמטפלות בהשמנה או הפרעות אכילה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר