עליה לא מוסברת במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/07/2020 | 21:13 | מאת: יעל

היי, אני בת 45. לא אוכלת הרבה, בריאה. אני זוכרת את עצמי בתת משקל מילדות עד גיל 18 46 ק"ג מבלי יכולת לעלות קילו. בצבא התאמצתי ועליתי ל-57 ק"געד גיל 20. ואז ירדתי אחרי השחרור ל-49 קילו שוב מבלי יכולת לשנות עד גיל 34. ואז מבלי שאשים לב עליתי במשקל ממש שמחתי אלא שהמשקל עולה ועולה היה 52 ואח"כ 55 ופתאום 57 קילו רציתי לשמור על זה!!! אבל פתאום אני 65קילו. אני לא מבינה למה? אני שוב לא מרוצה מהגוף זה מצריך מלתחה שלמה וזה גם לא אני זה לא יפה יש בטן ואני רגילה להיות חטובה מידה 36 וגם 38 ולא 42. מה יכולה להיות הסיבה חילוף חומרים? האם עליי ללכת לתזונאית ולהקטין את כמות האוכל?- למרות שאני לא אוכלת הרבה. אני מרגישה חוסר שליטה. תודה

שלום יעל, עם הגיל ישנה ירידה משמעותית במטבוליזם של הגוף, בעיקר בנשים לקראת גיל המעבר. בהחלט ממליצה לפנות לדיאטנית ויחד איתה לחשוב על דרכים לשפר את המטבוליזם שלך בזערת תזונה ופעילות גופנית. כמו כן כדי לבצע בדיקות של בלוטת התריס. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר