נטילת קורס פרדניזון והשפעה על ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/06/2020 | 22:54 | מאת: שירן

שלום, לקחתי לפני 5 חודשים קורס פרדניזון לחודש לאסתמה ועליי לקחת שוב 40 מ"ג לשבוע ואז כל שבוע לרדת ב 10 מ"ג. אני 1.63 ושוקחת 70 עם השמנה בטנית גדולה. 97 סנטימטרים היקף ותנגודת לאינסולין. הבנתי שקצת הירידה במשקל בחודש של פרדניזון עם תפריט 1200 קלוריות יהיה שונה או בכלל לא בהשוואה לחודש ללא פרדניזון(הוא לא גורם לי לרעב יתר אז אני מניחה שאתמיד בתפריט). מאחר ופרדניזון משפיע על תאי השומן. האם ידוע לאחר כמה זמן מסיום הקורס זה עובר ואין כבר השפעה עתידית על תאי השומן וניתן לחזור לרדת בקצב הרגיל במשקל? תודה מראש

שלום שירן, אין דרך לשעת או לחזות מראש השפעת פרדניזון על ירידה במשקל. יש ל פרדינזון אפקטים נוספים מלבד עליה ברקמת שומן ותנגודת לאינסולין, הוא גם מעלה ספיגת מים ומלח בכליה. לכן תזונה מותאמת תהיה הגבלת הנתרן בתפריט, הורדת מתוקים או תוספת סוכר, אכילה מאוזנת ופעילות גופנית בהתאם ליכולת וחומרת האסטמה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר