כןלסטרול גבוה 250 כולל טריגליצרידים גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/03/2020 | 19:00 | מאת: א

שלום, בבדיקת דם האחרונה שלי יצא כולסטרול מאוד גבוה 250 וכולסטרול טוב נמוך.. זה לא היה כך בעבר.. יש לציין שאני בשנות ה20.. מה הם המאכלים שכדאי לאכול? האם חמאת בוטנים טבעית היא בסדר? ביצים? אבוקדו? הם מרכיבים יומיומיים בתזונה שלי.. אני לא אוכלת מטוגן וגבינות שמנות וכאלה ולכן לא מבינה למה התוצאה כזו.. (ושלחו אותי לדיאטנית שגם לא ידעה לעזור כששמעה את התפריט.. לכן אשמח לתשובה) תודה

שלום, האם את נוטלת גלולות למניעת היריון? האם שי הסטוריה משפחתית? האם יש עודף משקל וחוסר פעילות גופנית? האם את מעשנת? בברכה,דנה

22/03/2020 | 14:52 | מאת: א

נוטלת גלולות, יש היסטוריה, לא בעודף משקל ולא מעשנת.. אני לא רוצה לקחת כדורים.. מה ניתן לעשות? והאם המאכלים האלה מעלים את הכולסטרול- אבוקדו ביצים וחמאת בוטנים? תודה

שלום, ראשית המאכלים שציינת לא מעלים כולסטרול. הרקע המשפחתי בשילוב גלולות כן. תסי להגביר פעילות גופנית על בסיס יומי, קחי תוסף אומגה 3 ותבדקי עוד 3 חודשים. לא תמיד הכל תזונתי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר