אל ווסת בת 18 כמעט שנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/01/2020 | 00:08 | מאת: שיר

היי,מלפני שנה בערך התפתחה אצלי סוג של הפרעת אכילה וירדתי ממשקל של 52 ל43( גובה 161) כתוצאה מכך המחזור הפסיק לי והלכתי מספר פעמים לגינקולוג שהביא לי גלולות על מנת לקבל מחזור בשלב מסוים הלכתי לדיאטנית שנתנה לי תפריט עלייה במשקל והמליצה להפסיק את הגלולות ולחכות שהמחזור יחזור עם העלאת המשקל.. עכשיו אני נמצאת במשקל של 47 בערך ונכנסתי לצבא ולכן נאלצתי לעזוב את הדיאטנית...אני מתכוונת לבקש לראות רופא בצבא שיבדוק ויתן לי פתרונות למצב.. אבל אני מפחדת שהמחזור לא יחזור אליי ושזה בלתי הפיך ואני לא יודעת איך להרגיע את עצמי ומתי בדיוק המחזור יחזור אליי..

שלום שיר, כדי לקבל מחזור צריך מסת שומן קריטית. כרנאה שב- 47 ק"ג זה עדיין לא מספיק.ייתכן שעוד 1-2 ק"ג ישנו את המצב כאשר תגיעי למשקל תקין. במידה ולא, לעיתים טיפול הורמונלי יכול לעזור. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר