NES התקף אכילה לילית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/01/2020 | 13:21 | מאת: מירי

שלום. ההפרעה: NES התקף אכילה לילית, שהוכרה כהפרעה שנכנסה לספר האבחנות העולמי, DSM. איננה מופיעה בפרסומי דיאטנים והמידע הניתן לציבור זניח. למעדה נתקלתי שדיאטנים לא בקיאים בתופעה. חשוב לתת מידע היכן ההפרעה ידועה ועוסקים במחקר וטיפול בה. נתקלתי בדיאטנים לא מעטים הסבורים שהתקף אכילה לילית היא צורה של קומפנסציה רגשית, למצב בו האדם נמצא בלילה בעירות, חוסר מעש ושעמום. ולמעדה זו הפרעה נוירולוגית, שדרוש צוות רב מקצועי לטיפול בה. חפשו באתר: "כמוני" את המונח NES ותוכלו להתרשם מעט. לידיעתכם, יכולתי להתמיד בדיאטה מאוזנת לאורך היום, ובלילה בהתקף אחד חיסלתי 1200 קלויות בארוחה אחת. פנו לחקור את ההפרעה. זה יציל רבים.

שלום מירי, התופעה מוכרת היטב לדיאטניות המתמקצעות בתחום הפרעות אכילה. האבחנה נחקרה רבות ומטופלת. לרוב הטיפול הוא טיפול תרופתי בשינה מלווה בטיפול תזונתי ורגשי. את מוזמנת לבוא לטיפול במרכז להפרעות אכילה בשיבא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר