מינוס קלוריות - האם זה הגיוני?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/12/2019 | 10:13 | מאת: שיפרה

שלום רב לפני כשלושה שבועות שאלתי אותך שאלה פה בפורום - ״אם נגיד אני קמה בבוקר ולא אוכלת כלום אלא עושה פעילות גופנית מאומצת ששווה לשריפה של 700 קלוריות - האם אני מתחילה את היום במינוס 700 קלוריות? הרי לא אכלתי כלום בינתיים באותו היום, אז זה נחשב לשריפה של קלוריות?״ ענית לי כך - ״שלום שיפרה, השאלה איך את מסיימת את היום, מדובר במאזן כללי, ולאו דווקא יומי.״ לצערי לא כל כך הבנתי את התשובה. התכוונתי לכך, שאם ביום רנדומלי אחד אני לא אוכלת כלום בבוקר אלא עושה ספורט על בטן ריקה, אז הקלוריות ששרפתי באותו ספורט (נגיד 700) מוגדרות כמינוס, ואז אם לדוגמה אכלתי ארוחת בוקר בריאה מיד לאחר הספורט ששווה ל 700 קלוריות אז אני ״מאפסת״ את הקלוריות היומיות שלי. מקווה שהפעם הבנת אותי. אשמח לתשובה. תודה.

שלום שיפרה, הכוונה היתה שאנחנו לא מדברים על מאזן יומי. חריגה של יום למינוס או לפלוס אינה משנה. האפשקט הינו מצטבר, ימים, שבועות, חודשים ושנים.זה לא מתאפס בשום שלב בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר