דגני בוקר עם סוכר עושה נזק בגוף?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/12/2019 | 15:02 | מאת: רותם

שלום כמה נזק יש אם אני אוכלת דגני בוקר עם סוכר זה יכול להזיק לי ממש?

שלום רותם, הנזק של סוכר לא נבחן או נחקר אינדיבידואלית, אלא על מאסה של אנשים, מחקרים ארוכי טווח. המחקרים מראים כי צריכה של סוכר מתוסף, לא משנה מה מקורו, מוביל לעליה בהשמנה, שבעקבותיה מחלות רבות כגון סוכרת, מחלת לב וכלי דם, סרטן ועוד. ההמלצה לצרוך מזונות ללא סוכר מתוסף. האם יזיק לך אישית- איני יכולה לומר. אבל אנחנו ממליצים לכלל האוכלוסיה להוריד מקורות מזון לא מזינים. בברכה,דנה

16/12/2019 | 10:14 | מאת: רותם

שלום ותודה על התשובה, אין לי בעיה להשמין להפך אני בתת משקל אז אני רוצה להשמין השאלה אם הסוכר עצמו מזיק לבריאות מעבר לזה שהוא גורם לעלייה במשקל.

שלום רותם, בהחלט יכול לפגוע גם באנשים בתת משקל. יש נושא בריאות השן כמובן, אבל לא רק. יש דרכים בריאות ומזינות יותר להשמין. פני לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר