תזונה בגיל המבוגר- בדגש מינרל אבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/12/2019 | 12:07 | מאת: שולמית

שלום רב, ברצוני לדעת מה הקשר של האבץ לבריאות בגיל השלישי? על אילו מערכות עלול להשפיע? תודה , שולמית

שלום שולמית, מחסור באבץ בכל גיל יכול לגרום ל: פעמים רבות פצעים על העור שזמן ההחלמה שלהם מתארך מחסור יכול לבוא לידי ביטוי בפגיעה בתפקוד המערכת החיסונית. מחסור באבץ עלול לגרום גם לאובדן שיער, לשלשולים ולנגעים בעור. הפרעות בטעם, פגיעה בתיאבון וירידה במשקל, וכן עייפות נפשית וירידה במצב הרוח יכולות להתרחש גם הן. מאחר שרבים מן התסמינים הללו אינם ספציפיים ולעתים קרובות קשורים עם מצבים בריאותיים אחרים, חשוב לבדוק אותם אצל הרופא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר