חלוקת ארוחות עם סוכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/10/2019 | 20:51 | מאת: יעל

שלום, יש לי תנגודת לאינסולין ואני לוקחת גלוקומין ביום, וצריכה לרדת במשקל. בהמלצות של אתרי סוכרת של משרד הבריאות ועוד כתוב שההמלצה היא לחולי סוכרת לאוכל 3 ארוחות גדולות ביום ושתי ארוחות ביניים קטנות. האם לא יכול להיות שאם אוכל בכל ארוחה את אותו מספר הקלוריות פחות או יותר ואחלק ל 5 ארוחות אז אהיה שבעה יותר לאורך זמן והסוכר יהיה יותר מאוזן? כי נאמר אני אוכלת ארוחת צהריים כמו שהם טוענים בצריך בכמות שצריך, ואז אחרי 3 שעות צריך לאכול משהו ממש קטן לבינייים שאמור להחזיק אותי לעוד 3 שעות וחשבתי שלהחזיק 3 שעות כמו שצריך בלי רעב מוגזם או סוכר שיורד עדיף שכל ארוחה תהיה עם מספר קלוריות יחסית זהה ולא להסתמך על ארוחות ביניים שיחזיקו אותי 3 שעות, וארוחות יותר גדולות לפני כן. האם יש לזה ביסוס מדעי והאם זה נראה לך דבר טוב לעשות? תודה

שלום יעל, אין המלצה אחת שמתאימה לכולם. עליך להפגש עם דיאטנית ולבנות תוכנית טיפול ולקבל מרשם תזונתי שמתאים לך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר