מירק ירקות לעומת קלוריות זהות של חלבון ושומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/09/2019 | 23:28 | מאת: יעל

שלום, בדיאטה של חלי ממן כל הזמן אומרים שיש חינמים ביום כמו למשל מרק ירקות שניתן לאכול כמה פעמים ביום, וירקות חופשי. אני לא עושה את הדיאטה שלה.. אבל תהיתי: ב 200 מ"ל של מרק ירקות של כ 80 קלוריות. במידה ולי יותר משביע לאכול 80 קלוריות של נאמר קרקר מחיטה מלאה עם גבינה האם הקלוריות ממרק הירקות פחות נספגות לעומת אכילה של קלוריות זהות של משהו בריא שהוא גם עם סיבים? למעשה אני תוהה... למה זה חינמי? הוכח מתישהו שקלוריות של ירקות לא נספגות? תודה מראש

שלום יעל, אין לזה ביסוס מדעי. ירקות הם "חינמיים" אצל קבוצות הרזיה אבל לא בהכרי זה בחינם. ההבדל הוא שהוא מסתכלת על כמות קלוריות, ואנחנו מסתכלים על עוד פרמטרים. מה שתקבלי מ- 80 קק"ל של קרקר ם מעט גבינה לעולם לא ישווה מבחינת סיבים, ויטמינים ומינרלים ותחושת שובע למרק ירקות של 200 מ"ל. אנחנו מתסכלים על ערך תזונתי לא רק על ערך קלורי. אז נכון, קלורית זה זהה, אבל התרומה שונה לגמרי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר