עלייה במשקל... האם זה ממש כמו בבנק?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/09/2019 | 19:28 | מאת: רונית

שלום רב, האם בעלייה במשקל זה מדוייק ממש כמו כסף שנכנס בבנק, כך שאם חרגשתי נומר ב 3 ימים ב 3500 קלוריות יותר ממה שאני שורפת במצטבר, אז אעלה חצי קילו בוודאות? כי בירידה במשקל זה לא תמיד ככה שאם הקפדתי שבוע או שבועיים והייתי בגרעון איקס אז בדיוק המשקל שירד יהיה שווה לסך כל הקלוירות בגרעון. האם בעלייה במשקל זה שונה וזה ממש מדוייק? תודה

שלום רונית, לא, זה לא מדוייק והגוף שלנו לא בנק שסופר. יש הרבה גורמים שמשפיעים על המשקל שלנו, לא רק גרעון קלורי. הההשפעה היא לטווח ארוך לא מדובר בימים בודדים. הדוגמה הטובה לכך שזה יכול לקרות בטווח של מס' ימים זה החגים- לרוב בחגים אוכלים יותר ואנחנו עלולים לסיימם עם עודף של 2-3 ק"ג. חזרה לשגרה אחריהם לרוב מורידה אותם. בברכה,דנה בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר