כמות היציאות ביום האם יש קשר למטבוליזם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/09/2019 | 10:08 | מאת: דנית ליטמן

שלום רב אני סובלת כבר 4 שנים מעצירות כרונית. המליצו לי ליטול נורמלקס בגלל נפיחות בטנית שהעיקה עליי. ובאמת לוקחת נורמלקס חצי שנה. משקלי הבסיסי היה לפני תחילת הטיפול בנורמלקס 62 ק״ג על 1.65 גובה. מאז תחילת הטיפול בנורמלקס, היציאות נהיו יותר רכות והתדירות עלתה לפעם עד פעמיים ביום, והתחלתי לרדת במשקל לא מתוך רצון (לא שיניתי את מספר הקלוריות בתזונה שלי). כיום אני שוקלת 58 ק״ג. (ירדתי 4 ק״ג בחצי שנה). מכאן חשבתי, אולי יש קשר בין מספר היציאות ביום לבין מטבוליזם מהיר יותר, או שינוי פונקציונלי שאני לא יודעת עליו? האם יש קשר בין הדברים? תודה

שלום דנית, אין קשר בין נטילת נורמלקס לקצב חילוף חומרים. היציאות לא משפקות עליה בקצב חילוף החומרים. אולי בכל זאת שינית משהו בזתונה או ברמת הפעילות שלך, עכשיו כשאת מרגישה יותר טוב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר