נטייה להשמנה או להרזיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/09/2019 | 16:35 | מאת: קרין

היי, יש לי ויכוח הולך וחוזר(ברוח טובה כמובן) עם חברה לגבי נטייה להשמנה או להרזיה. היא טוענת שיש אנשים שיש להם נטייה להרזיה ולא משנה בעצם מה הם יאכלו הם תמיד יישארו רזים ואני טוענת שיש דבר כזה נטייה להשמנה או להרזיה אבל שאם אדם יכניס לגופו אלפי קלוריות ביום+ אחוזי שומן גבוהים אז בסופו של דבר הוא כן יעלה מתישהו במשקל פשוט ייקח לו יותר זמן. מה נכון בעצם?

שלום קרין, אין פה נכון או לא נכון. שתיכן צודקות או טועות באותה מידה. ישנם אנשים שבאמת לא משנה כמה קלוריות יצרכו לא יעלו במשקל או שיקח להם הרבה זמן, והסיבה היא לא נטיה אלא קצב חילוף חומרים מהיר ויעיל. קצב חילוף החומרים משתנה עם הגיל כמובן, וישנם אנשים שהיו רזים כל חייהם ואכלו מה שרצו ואז מגיל מסויים צריכים לשמור יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר