פרדוקס - של הגוף והמח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/08/2019 | 18:42 | מאת: רימונה

שלום אכן בכוונתי להגיע אלייך יחד עם הבנות שלי. עוד שאלה בבקשה שאלה חשובה. במחקר על שמנים שרזו נאמר : שהמח משדר להם רעב, כדי שהגוף יחזור למשקלו (העודף, השמן) הראשוני. מנגד - מדעית - כל אחד צריך לצרוך כמות קלוריות לפי גובהו, פעילות וכול׳ה. כי הגוף בנוי מ-70 אחוז מים. אז מדוע המח משדר רעב - וזאת למרות שהגוף צרך את הקלוריות הנחוצות לו?. אז מה קורה לגבי השמנים, אין אצלם תיאום בין המח והגוף , לטובת הגוף - שבנוי בעיקר על נוזלים ?? תודה רבה מאוד בבקשה תשובה מפורטת ונגיע אלייך.

שלום רימונה, אני לצערי לא מקבלת מטופלים יותר. ההסבר שאת מבקשת הוא אכן מפורט מאוד למסגרת פורום זה. את מבקשת תשובה למנגנונים שאנחנו עדיין לא מבינים עד הסוף ועדיין נחקרים . בעיקרון ויסות מטבולי יכול להיות מופרע מסיבות רבות, בין היתר דיאטות שנעשו לארוך השנים, טיפול תרופתי , וכמובן ההשמנה עצמה שגורמת לשינוי בהפרשות של הורמנוים מסויימים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר