הצטברות שומן עלייה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/08/2019 | 11:31 | מאת: אפרת

אהלן, קראתי במאמר כלשהו לפני כמה שנים שכאשר אוכלים יותר מדי, מצטבר העודף הקלורי במאגרי השומן אבל מדובר באחסון זמני של השומן במקום, והגוף ישתמש בו כמקור אנרגיה בהמשך אלא אם כן נאכל יותר מדי ואז השומן יישאר שם ויצטבר ונעלה במשקל. האם זה נכון? והאם קשה יותר להשיל שומן שנשאר במאגרים לאורך זמן? תודה.

שלום אפרת,ֿֿ השאלה שלך אמנם נראית פשוטה אך התשובה פחות. אין פה נכון או לא נכון או עובדות מוגמרות. צריכה מוגברת של קלוריות לא מאוזנות בשילוב פעילות גופנית מופחתת יכולים להוביל להשמנה- כלומר הצטברות שומן בתאי השומן. בחסר קלורי בהחלט אפשרי להוריד את כמות השומן בתאים, אך כפונקציה של גיל, תנאים הורמונליים ועוד הקצב ישתנה וגם הכמות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר