שומן - האם זה משמין?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/08/2019 | 13:37 | מאת: שוש

שלום, האם אכילת מזון בעל אחוזי שומן גבוה כמו למשל בשר, חמאה, גבינות שמנות וכדומה גורם לנו להשמין? השאלה היא מול פריט שאינו שומן. למשל, ידוע שסוכר משמין משום שכאשר סוכר מגיע לתאים בכמות גדולה מעבר ממה שנדרש לגוף, הוא יצור שומן. השאלה היא האם כך גם זה עובד לגבי שומן!

שלום שוש, השמנה היא פונקציה של הרבה גורמים, ממזון, חוסר פעילות גופנית, מטבוליזם בסיסי וגורמים גנטיים. ישנן דיאטות לירידה במשקל שהן עתירות שומן ולא גורמות להשמנה ואף ירידה במשקל. מדובר בפונקציה של שילוב מזוות וסך קלורי יומי כמו כן, אבל לא רק. הערך הקלורי של שומן גבוה פי 2 מסוכר, אז עודף של שניהם יכול לגרום להשמנה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר